7-77 ÖDÜLÜNÜ OLEKSY KUSTOVSKY ‘UKRAYNA’ KAZANDI

Festival kapsamında yer alan Uluslararası 7-77 Karikatür Yarışması yarının büyükleri çocuklara karikatürü sevdirmek, mizah duyarlılığının gelişimine katkıda bulunmak, onların dünyalarını karikatürlerle zenginleştirmek amacıyla düzenlendi ve yarışmaya 73 ülkenin karikatür ustaları çocuklar için toplam 922 karikatür çizip gönderdiler. Karikatüristler Tan Oral, Kiyarash Zandi (İran), İzel Rozental, Kamil Masaracı, Prof. Dr. Efser Kerimoğlu (Psikiyatrist), Muhammet Şengöz ve Nezih Danyal'dan oluşan yarışma jürisi Oleksy Kustovsky (Ukrayna) karikatürünü 1000  Euro'luk  7-77 Ödülü'ne uygun buldu.

The aim of The International 7-77 Cartoon Competition during the festival is to make children -the adults of tomorrow- love cartooning, to contribute to the development of their awareness of humour and to enrich their world with cartoons. For the competition, 922 cartoons have been drawn and sent for children by the master cartoonists from 73  countries.

The cartoon by Oleksy Kustovsky (Ukraine) has been chosen as eligible for the award of 1000 Euoro by the jury composed of cartoonists Tan Oral, Kiyarash Zandi (Iran), İzel Rozental, Kamil Masaracı, Prof. Dr. Efser Kerimoğlu (Psikiyatrist), Muhammet Şengöz  and Nezih Danyal.